kabelbyen.dk

kabler i alle størrelse og til alle formål

Kan ikke sætte stik i stikkontakt: Guide til børnesikre stikkontakter

Lovgivningen kræver, at alle anvender børnesikrestikkontakter i deres hjem. De fleste af os kender ikke til disse slags stikkontakter, da de ikke er almindelige i vores hjem. Folk bruger ikke disse stikkontakter da de ikke er klar over fordelene ved brug af disse slags stik.

Vi har her samlet den bedste guide til børnesikre stikkontakter. Guiden vil også fortælle dig om hvorfor du ikke kan tilslutte ledningen til stikkontakter nogle gange.

Når du ikke kan sætte et stik i stikkontakten skyldes det ofte en for billige og dermed ikke ordentlig børnesikring – eller rettere for stram børnesikring. Dette er ofte et problem med billige stikkontakter. For at man kan få stikket i skal børnesikringen aktiveres ved at begge ben sættes i samtidig.

Lykkes det ikke kan du vrikke lidt med stikket, og hjælper det heller ikke kan børnesikring være gået i stykker. Er det tilfældes skal stikdåsen skiftes.

Annonce:

Hvad er en børnesikre stikkontakt?

Børnesikre stikkontakter ligner helt almindelige stikkontakter, dog ser de en anelse anderledes ud. Disse stikkontakter har et tyndt indsættelsesområde i forhold til andre stikkontakter. Som navnet antyder, kan det være svært at manipulere med denne stikkontakt. Der er mange fordele ved børnesikre stikkontakter, da de kan forhindre elektriske farer og skader hos børn. De fleste børn kan lide at stikke genstande ind i stikkontakter. Det kan give elektrisk stød til barnet, og er meget farligt.

Børnene kan ikke stikke noget i den børnesikre stikkontakt, da stikket ikke tillader genstande at komme igennem en åbning. Det er en underlig lukkemekanisme som forhindrer indsættelse i en enkelt åbning. For at indsætte et stik skal du lægge den samme mængde tryk på begge sider af ansættelsesområdet. På grund af stikkets sikkerhed og fordele anser de fleste organisationer det som en væsentlig del af hjemmet med børn. Mange mennesker udskifter deres gamle stikkontakter for at installere nye børnesikre typer af stikkontakter. Da disse typer af stikkontakter har mange fordele er det et perfekt valg til boliger.

Hvordan tilsuitter du en børnesikre stikkontakt?

Tilslutningmekanismen på en børnesikre stikkontakt adskiller sig fra almindelige stikkontakter. De fleste tror at ved hvordan du tilslutter en børnesikret stikkontakt korrekt. Du skal sørge for at finde den bedst egnede type stik hvis du vil kunne indsætte det i et børnesikre stikkontakt. De rundbenede stik kan ikke indsættes i disse typer, da åbningen af disse stikkontakter er meget tyndere. Det tynde område forhindrer børn i at sætte fingrene i stikkontakten.

Når du har valgt det mest egnede stik til disse slags stikkontakter skal du muligvis justere benene for at kunne lægge det samme tryk på dem under indsættelse i stikkontakten. Hvis du ikke bruger samme kraft på begge åbninger af stikkontakten, skal du muligvis trykke hårdere for at få det ind. Det kan beskadige stikkets lukkemekanisme. Når du justerer alle tre ben og bruger mindre kraft kommer stikket ind i åbningen korrekt, og det elektriske apparat vil fungere perfekt.

Annonce:

Hvordan installeres børnesikre stikkontakter?

Du kan installere disse stikkontakter, hvis du har erfaring med at installere elektriske enheder i dit hjem. Det kan også være at du skal bruge fagfolk med ekspertise inden for håndtering af elektriske kabler hvis ikke du selv har erfaring. Det er vigtigt at du først slukker for strømforsyningen fra servicekortet, før at du begynder på installationen. Du bør sikre afbrydelse af strømforsyningen ved brug af en elektrisk tester i hver åbning af stikkontakten. Du skal nu skrue stikkontakten ud for at nå de elektriske ledninger bagved.

Nogle gange er der et dæksel på skruerne. Disse skal fjernes for at du kan skrue stikkontakten ud. Du kan også fjerne kablerne fra den gamle stikkontakt ved at fjerne de interne skruer fra stikkontakten. Du kan holde den gamle stikkontakt til side og sætte den børnesikre stikkontakt på sin plads. Først skal du fastgøre kablerne ved hjælp af skruerne på bagsiden af ​​stikkontakten. Du kan derefter skrue stikkontakten til væggen efter dette trin. Efter at have gennemført dette trin, kan du reparere dækslet på skruerne, hvis det er tilgængeligt med stikkontakten.

Hvorfor passer mit stik ikke i stikkontakten?

Der er mange grunde til, at et stik ikke passer i stikkontakten. Den første grund er et inkompatibelt stik. Hvis du bruger et rundbenet stik til den børnesikre stikkontakt, passer vil den ikke passe i den. Du bør altid bruge kompatible stik, da det ikke er muligt at indsætte den forkerte type stik i bestemte stikkontakter.

Stikket passer muligvis ikke i stikkontakten, hvis du ikke anvender den samme kraft på alle sider under indsættelse af stikket. Når du placerer stikket parallelt med stikkontakten og lægger lige meget pres på begge åbninger, åbnes det manipulerende stik let. Hvis du ikke lægger samme kraft, blokerer lukkemekanismen stikket i at komme ind i åbningerne. Denne mekanisme vil beskytte dit barn, hvis det forsøger at indsætte noget i den ene åbning af stikkontakten.

Den tredje grund til ikke at få stikket inde i stikkontaktens åbning er en defekt lukkemekanisme. Hvis du bruger stikkontakten i mange år, er der en chance for, at lukkemekanismen er beskadiget. Det tillader ikke indsætning af genstande eller stik, selv når stikket er kompatibelt. I dette tilfælde skal du muligvis udskifte stikkontakten eller reparere lukkemekanismen.

Annonce:

Hvordan får du en ledning til at blive i en stikkontakt?

Hvis du vil have din ledning til at blive i stikkontakten, er det vigtigt at få et stik med kompatibelt ben. Du bør installere stikket med den rigtige tykkelse af ben for at hjælpe kablerne med at blive i stikkontakten. Hvis bentykkelsen er meget tynd, kan du komme til skade, da stikket ikke forbliver i stikkontakten. I dette tilfælde kan selv en smule tryk tvinge det til at komme ud af stikkontakten. Hvis du ikke har et stik og kun vil have ledningen til at blive i stikkontakten, er det bedre at tage ekstra ledninger ud og rotere dem rundt for at øge ledningstykkelsen.

Når du sætter ledningerne i stikkontakten, forbliver de fastlåst i stikkontakten. Hvis stikkontakten er løs, skal du muligvis bruge små træstykker til at hjælpe ledningen med at komme i stikkontakten uden stik. Træstykkerne forhindrer det nemlig i at komme ud. Hvis du bruger en børnesikre stikkontakt, kan du indsætte den ved at lægge lige meget tryk på begge sider af åbningen. Når ledningen er inde i stikkontakten, holder lukkemekanismen fast i ledningerne og forhindrer dem i at komme ud. Den børnesikret stikkontakt modstår indsættelsen af andre objekt fra indsættelsesområdet. Det sørger også for at andre kabler ikke kommer ud, fordi mekanismen skubber det og holder det på plads.

Leave a Reply