kabelbyen.dk

kabler i alle størrelse og til alle formål

Hvilket kabel skal du bruge til ovn, komfur og kogeplader? – størrelser mm.

I moderne tider kan det være ret besværligt at indrette et nyt køkken op. Dette er hovedsageligt på grund af de mange forskellige typer af udstyr og ting som skal indrettes. En af de mest vigtige faktorer af at indrette et nyt køkken op er ledningerne.

Ja, ledninger er en af de mest vigtige faktorer af at indrette et køkken op, da det skal gøres omhyggeligt. Du kan ikke blot gå ud og købe et hvilket som helst slags kabel til dit komfur eller ovn. Du skal huske på typen af komfur eller ovn som du har for at finde det rette kabel til dit udstyr.

Annonce:

En af de svære beslutninger heri er at vælge det korrekte kabel. Mange folk spørger; hvilket kabel hører til ovnen, og hvilket kabel bruger komfuret? Der er mange faktorer som spiller ind i at vælge det rigtige kabel, for eksempel kablets dækning og isolering, dets konstruktion osv. Hovedformålet er at kablet er det sikreste valgt til dit hjem. Så her er en artikel som vil hjælpe dig med at vælge det korrekte kabel til dit komfur og ovn.

Ovn og komfur afbryderstørrelse

Elektrisk udstyr i køkkenet, hovedsagelig komfur og ovn, har en afbryder størrelse som modtager strøm fra 30 – 50 amperer. Dette afhænger af deres størrelse og funktion. Du kan tjekke afbryder størrelsen i dit køkken ved at kigge på udstyrets etikette. Etiketterne viser generelt hvor meget strøm som apparatet bruger, og hvilken type af kabel som det kræver.

Type af kabel

I tilfældet af alt køkkenudstyr afhænger strømmens rækkevidde generelt af apparatets faktiske vurdering. For komfur og ovn skal der bruges et kredsløb på 50 amperer til 240 volt. Dette kredsløb skal yderligere have seks gauge ledninger. Dette er hovedsageligt til et standard størrelses komfur.

I tilfældet af at du ønsker et lille komfur skal du gå efter et 40 amperer kredsløb med otte gauge ledninger. Den type ledning du skal bruge til disse apparater, er 2 -leder og jordledning. Du kan også gå efter en tvilling- og jordledning. For disse ledninger er den brune ledning til strømmen, den blå til nulstrømmen og den sidste til reststrøm.

Annonce:

Krav til ekstra kontakt

Der er mange tilfælde hvor at du vil føle at ovnen er placeret for langt væk fra strømstikket. Her skal du gå efter at skaffe et ekstra strømstik. Du skal vælge en stikkontakt der matcher mængden af strøm der trækkes til din ovn eller komfur. Du skal også sørge for at kontrollere hvor mange porte dit stik indeholder. Har dit stik 4 porte skal du vælge stikkontakten med 4 slots. Sørg for at stikket matcher med din stikkontakt før du køber dem.

Tips til at vælge det korrekte kabel

Her er nogle få tips som du skal huske på når du vælger det rigtige kabel til din komfur og ovn.

  • Installation af kablet: Kablets isolering er et af det vigtigste faktorer når du vælger det korrekte kabel. For kabler som bruges i køkkenet skal du huske på at kablet kan udsættes for vand. Der kan også være forkert og uregelmæssig trækning af ledningen i enhver situation. Sørg derfor for at vælge et kabel som er isoleret godt. Så kan du og din familie være sikre i alle situationer.
  • Betjening af kablet: Du skal kontrollere, at kablets isolering er i stand til at kunne tage den spændingsstress som kablet oplever under enhver tilstand. Derfor skal du før du vælger et kabel kontrollere dets standard kategori på 100 procent, 173 procent eller 133 procent isoleringsniveau. Det er bedst at du kontrollerer kablet før du vælger at købe det.
  • Kablets konstruktion: Det er vigtigt at forstå kablets konstruktion før du køber det. Konstruktionen afhænger hovedsageligt af 3 hovedfaktorer: lederne, arrangementerne og isoleringen. Du skal beslutte dig for om du vil have et trelder- eller enkeltelderkabel. Kablet skal have god isolering, så du ikke får chok når du bruger det.
  • Afskærmning af kablet: Når du kontrollerer afskærmningen af kablet, skal du huske på 2 ting. Kontroller først kablets type af isolering. Hvis den har et metallisk dæksel kan det give chok, så vælg derfor et plastbelagt kabel i stedet. Kontroller derefter kablets sikkerhed og pålidelighed.
  • Kablets størrelse: Størrelsen og længden af kablet er også en vigtige faktorer for det kabel du leder efter. Du skal ikke kigge efter et kabel som er for langt eller kort. Hvis du går efter et meget langt kabel, kan du eller dine børn snuble og falde over kablet. Hvis du går efter et meget kort kabel, kræver det muligvis at du skal ændre på indretningen af dit køkken igen. Hav derfor en klar ide om hvor langt dit kabel skal være ifht. køkkenets indretning, før du køber kablet.

Annonce:

Sidste pointer

Det er en stor udfordring at indrette et køkken når man skal huske på familiens sikkerhed. Det vigtigste i forbindelse med komfur og ovn er at de bruges dagligt. Deres kabler skal derfor købes med stor opmærksomhed. Ethvert forkert valg af kabel kan føre til utallige uventede farer. Undersøgelser viser at omkring 70 procent af chok tilfælde i køkkener skyldes forkert valg af kabler. Det er afgørende at kende til de korrekte egenskaber og konstruktioner af det kabel som dit udstyr bruger. Så kan du være sikker i at beskytte din familie.

Referencer:

Leave a Reply